Ko je za partiju stonog tenisa? Vidimo se u maju na Ćemovskom!

Ko je za partiju stonog tenisa? Vidimo se u maju na Ćemovskom!

Stefan je nosio rekete i loptice. Iako stolovi za stoni tenis toga dana nisu bili završeni, on je želio da igra. I odigrao partiju, dvije… deset sa majkom.

Stefana sam upoznala nedavno, dok sam lunjala po parku na Ćemovskom, osluškujući želje i komentare posjetilaca o onome što je dosad urađeno na toj lokaciji. I čekajući da moji drugari završe sa meditacijom i jogom.

Stefanovu majku poznajem sa kursa računara u Centru za obrazovanje i odgoj “Don Bosko”, gdje je bila moj đak. Dok smo nas dvije ćaskale o svemu što je urađeno u parku, šta bi još trebalo uraditi… on je nestrpljivo čekao premještajući rekete i loptice iz ruke u ruku.

“On obožava stoni tenis”, kaže njegova mama.

Na Ćemovskom polju, u dijelu koji je uređivan tokom proteklih godinu dana, od sredstava koja su obezbijeđena kroz projekat suzbijanja sive ekonomije koji realizuju Ministarsvo finansija i Budi odgovoran, rekonstruisana je trim staza, postavljene trim sprave, uz postojeći, dječiji park je obogaćen novim mobilijarom, postavljeni su stolovi sa klupama, uređen je park za pse, slijedi pošumljavanje, te dovođenje vode u park. I, nadamo se, biće postavljena i ograda oko parka za pse.

Stolovi za stoni tenis su došli nekako kao nagrada za sve prethodno urađeno.

U oktobru 2014. zaposleni Telenora su učestvovali na Podgoričkom maratonu i tada je Telenor fondacija za svaki pređeni kilometar zaposlenih te kompanije donirala pet eura za aktivnost koja je trebalo da naknadno bude utvrđena.

I pade izbor na Ćemovsko polje.

Vijećali smo neko vrijeme šta nam je najpreče, a da možemo da dobijemo za 1.350 eura, koliko su zaposleni iz Telenora “zaradili” trčeći na maratonu.

Info table uz trim sprave? Bio bi to najlakši  način da korisnicima tog prostora objasnimo kako se pravilno koristi svaka od sprava koje su postavljene u parku. Umjesto toga, snimili smo kratak video sa Aleksandrom Simićem.

Ako želite da ipak postavimo info table, pišite…

Kante za smeće, za park za djecu i duž trim staze? Plus kante za pseći izmet za park za pse? Neophodno, ali djeluje da ćemo svakako lakše doći do kanti, nego do recimo stolova za stoni tenis.

Oko stolova smo se najteže saglasili, jer – koga zanima stoni tenis?

Stefan jedva čeka stolove. Nije ni sačekao da budu završeni, da majstori skinu daske, da dobro poravnaju i ofarbaju ploču. Ne, on je igrao iako su stolovi još bili okovani daskama za šalovanje.

Stefanu nije smetalo što stolovi nisu završeni
Stefanu nije smetalo što stolovi nisu završeni

Toga dana, dok sam šetala parkom, vidjela sam svojim očima mnoge kako prilaze nezavršenim stolovima, prelaze rukom preko ploče, pitaju kad će biti gotovi…

Kad sam prijatelju Stevanu ispričala da će na Ćemovskom biti postavljeni betonski stolovi za stoni tenis, on se ozaren prisjetio kako su kao djeca on i njegovi drugovi u naselju pravili sto, kako bi imali gdje da igraju. I igrali bi po cio dan!

A onda sam upoznala Dejana iz Udruženja paraplegičara Podgorica i saznala da njihovi članovi igraju stoni tenis u Stonoteniskom klubu za osobe s invaliditetom “Luča”! Dejan se oduševio onim što je vidio u našem parku na Ćemovskom.

Je li vam dovoljno razloga ZA za postavljanje ovih stolova? Meni jeste.

Novac koji je prikupljen učešćem zaposlenih kompanije Telenor na Podgoričkom maratonu doniran je za dva stola od betona.

Zvanično, igranje stonog tenisa na Ćemovskom će početi u subotu, 18. aprila, kada će biti održan mini turnir.

Zbog najavljene kiše, umjesto 18. aprila, mini turnir u stonom tenisu će na Ćemovskom biti održan 9. maja.

Telenor i Telenor fondacija su za taj dan organizovali druženje za zaposlene i njihove porodice, partnere Telenor fondacije i medije. Gosti su i članovi Udruženja paraplegičara i STK “Luča”, članovi STK “Spin Uniqa”, kao i članovi Stonoteniskog saveza Crne Gore. Ko želi, na tom druženju će moći da odmjeri snage sa reprezentativcem Lukom Bakićem.

Događaj se organizuje uz podršku Ekološkog pokreta Ozon, koji je nedavno dobio projekat drugom konkursu Telenor fondacije.

Osim turnira u stonom tenisu, Telenor fondacija je organizovala i pravljenje, farbanje i postavljanje pet drvenih kanti za otpad.

Eto, ipak dobismo još kanti za smeće!

Druženje na Ćemovskom počinje u 11 sati.

Ako ne znate kako do tamo, evo i mapa, za slučaj da dolazite iz grada Bulevarom Pera Ćetkovića i za slučaj da dolazite Tuškim putem- kada dođete do stadiona Fudbalskog  saveza, idite desno, obilazeći igrališta, do početka neograđenog dijela šume. Tu počinje trim staza.

Komšije, očekujem vas. Vidimo se!

Ako dolazite iz pravca centra grada Bulevarom Pera Ćetkovića
Ako dolazite iz pravca centra grada Bulevarom Pera Ćetkovića
Ako dolazite iz pravca centra grada Tuškim putem
Ako dolazite iz pravca centra grada Tuškim putem

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.