Postavljen mobilijar u parku za djecu, u toku sanacija šume

Postavljen mobilijar u parku za djecu, u toku sanacija šume

Radnici Zelenila su danas nedaleko od trim staze na Ćemovskom postavili i mobilijar za dječiji park – klackalicu i ljuljaške.

Nabavka i gradnja dječijeg mobilijara, prema projektu koje je Zelenilo ranije dostavilo, koštaju 2.413, 32 eura.

Postavljen je i set za piknik (sto sa dvije velike i dvije male klupe) u parku za pse, gdje bi, kako je planirano, uskoro trebalo da budu postavljene i sprave za trening pasa.

U parku su, u neposrednoj blizini trim staze, ranije postavljena dva seta za piknik. Njihova ukupna vrijednost, prema procjeni Zelenila, iznos 1.071 euro. Deset sprava za pse koje će Zelenilo uraditi i postaviti u parku koštaće 2.380 eura.

U parku je u toku sanacija šume, što podrazumijeva sječu starih i stabala koja su izgorjela tokom požara u avgustu, 2013, kao i uklanjanje stabala koja su oborena u nevremenu pred i nakon Nove godine.

Radovi se finansiraju sredstvima koja su dobijena kroz projekat Ministarstva finansija i UNDP, odnosno kroz akciju Budi odgovoran, putem kojih je, zahvaljujući učešću građana u ukazivanju na nepravilnosti iz oblasti sive ekonomije i ažurnom postupanju inspekcijskih organa, do kraja aprila prikupljeno 200.000 eura za projekte od opšteg društvenog značaja.

50.000 eura dobio je i projekat uređenje parka na Ćemovskom polju, koji su u ime građana kandidovale NVO Green Home i Ozon, a koji se realizuje u saradnji sa Zelenilom Podgorica.

Sanacija parka se finansira sredstvima iz budžeta podgoričkog Zelenila, koje je za tu namjenu opredijelilo iznos od 10.000 eura.

Foto: Rajko Papović

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.