U parku na Ćemovskom postavljen i parking za bicikla

U parku na Ćemovskom postavljen i parking za bicikla

U dijelu parka na Ćemovskom pored stadiona Fudbalskog kluba “Mladost” (tereni Fudbalskog saveza Crne Gore), sve je više posjetilaca i iz drugih dijelova grada, koji do te lokacije stižu biciklima.

“U parku bude i po desetak bicikala koja biciklisti ostavljaju uz trim stazu i u blizini sprava za vježbanje, što smeta korisnicima sprava i trim staze”, kaže Rajko Papović – komšija Rajko, koji je u parku svakog dana.

Ne čekajući da drugi riješe problem, Rajko je sam napravio parking za bicikla – po uzoru na zidne kuke za bicikla, kakve se mogu kupiti.

Ručno napravljene kuke za vješanje bicikala
Ručno napravljene kuke za vješanje bicikala
Tu gdje vidite znak, slobodno okačite dvotočkaša
Tu gdje vidite znak, slobodno okačite dvotočkaša

“Da li je dobro napravljen, nisam siguran, ali je veoma praktičan, jer se na veoma malom prostoru može smjestiti više bicikala i da nikome ne smetaju. Jednostavno, bicikl se zakači prednjim točkom za kuku i tako visi“, objašnjava Rajko.

Na Ćemovskom polju, u dijelu koji je uređivan tokom proteklih godinu dana, od sredstava (50.000 eura) koja su obezbijeđena kroz projekat suzbijanja sive ekonomije koji realizuju Ministarsvo finansija i Budi odgovoran, rekonstruisana je trim staza, postavljene trim sprave, uz postojeći, dječiji park je obogaćen novim mobilijarom, postavljeni su stolovi sa klupama, uređen je park za pse, slijedi pošumljavanje, te dovođenje vode u park. I, nadamo se, biće postavljena i ograda oko parka za pse.

Parking za bicikla Rajko postavlja na svoju inicijativu. Kako su u parku, od sredstava koja su obezbijeđena kroz projekat Budi odgovoran, postavljena samo tri seta stolova sa klupama, on je na više lokacija u parku napravio klupe od starih dasaka i stolove od kalupa za kablove.

Osim parkinga za bicikla, ovih dana je postavio i tablu za parking za auta, ali kaže da je posjetioci baš i ne poštuju, te da mnogi, nažalost, u park ulaze kolima.

Postavljena je i tabla za obavezan pravac, smjer trčanja na stazi, kako se korisnici ne bi sudarali i smetali jedni drugima, tabla smeće i eko WC.

U parku su nedavno postavljeni i stolovi za stoni tenis, koji su donacija Telenor fondacije.

Telenor i Telenor fondacija su za 9. maj zakazali druženje za zaposlene i njihove porodice, partnere Telenor fondacije i medije. Tada će biti organizovan mini turnir. Gosti su i članovi Udruženja paraplegičara i STK “Luča”, članovi STK “Spin Uniqa”, kao i članovi Stonoteniskog saveza Crne Gore. Ko želi, na tom druženju će moći da odmjeri snage i sa crnogorskim reprezentativcima.

Događaj se organizuje uz podršku Ekološkog pokreta Ozon, koji je nedavno dobio projekat drugom konkursu Telenor fondacije.

Osim turnira u stonom tenisu, Telenor fondacija je organizovala i pravljenje, farbanje i postavljanje još pet drvenih kanti za otpad.

Vrijeme početka događaja će biti naknadno saopšteno.

Vidimo se u parku, 9. maja ili ranije!

PS: Kažu gorivo je luksuz, luksuz je vazduh dragi moji, dođite da se družimo i zajedno luksuziramo u prirodi ;)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.