Komunalna: Genex nije kažnjen, jer su očistili ostatke betona

Komunalna: Genex nije kažnjen, jer su očistili ostatke betona

Podgorička komunalna policija je netačnim i nedobronamjernim nazvala navode Rajka Papovića iz tog grada, koji je kazao da kompanija Genex, protiv koje je ranije podnio prijavu, nije uklonila ostatke betona nastalih pranjem mješalice nedaleko od zgrade u kojoj stanuje.

Papović je u prijavi koju je podnio 17. novembra, naveo da je “vozač mješalice kompanije Genex, registarskih oznaka PGBM035, uprkos upozorenju da to ne čini, na travnatu površinu u Ulici Velja Vlahovića 44, u naselju Stari aerodrom, u Podgorici, prao vozilo od betona..”

“Komunalna policija je, postupajući po navedenoj inicijativi koju je Papović podnio 17. novembra, je na lice mjesta odmah poslala komunalnog policajca – inspektora koji je uočio tragove nastale pranjem mješalice od strane radnika Genexa, nakon čega je obavljen razgovor sa predstavnikom ove kompanije i sačinjen zapisnik o zatečenom stanju na terenu. Tokom sačinjavanja zapisnika radnici ovog preduzeća su izvršili sanaciju tj. uklanjanje tragova nastalih pranjem mješalice shodno zakonskim propisima, pa samim tim nije bilo osnova za sankcionisanje kompanije Genex”, navodi se u reagovanju Komunalne policije.

10174827_851372288228808_3777729726065735616_n

Iz Komunalne navode i da je istog dana na lice mjesta izašao komunalni policajac – inspektor i “konstatovao da je u konkretnom slučaju postupljeno po nalogu inspektora i da se na pomenutoj lokaciji više ne nalaze tragovi nastali pranjem mješalice”.

Iz Komunalne netačnim nazivaju i navode predstavnika NVO Green Home i Ekološkog pokreta Ozon.

Iz Greeen Home su kazali da je Genex trebalo da bude kažnjen i podsjetili da je Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) prošle godine godine kažnjena za posipanje perive farbe na pločnik ispred ulaza u crnogorsku Skupštinu, i to sa 1.650 eura.

Aleksandar Perović iz Ozona je rekao da odgovori poput odgovora koji je Komunalna uputila Papoviću, a u kojem ga obavještavaju da Genex nije kažnjen, već da su iz te kompanije očistili spornu lokaciju, “demorališu sve odgovorne građane”.

Perović je dodao i da je realno bilo da se u odgovoru dobije informacija o sprovedenom inspekcijskom nadzoru, zapisnik sa lica mjesta i da se pokrene odgovarajući postupak, koji bi morao dovesti do novčanog kažnjavanja.

Kompanija Money, čiji je vozač kamiona prodavnice zdrave hrane Bonela izbavio cmeće na Ćemovsko, kažnjen je novčano sa 700 eura.

Iz Komunalne navode da primjer MANS-a i kompanije Money nije isti kao slučaj sa Genexom.

“Radi o potpuno različitim pravnim osnovima i situacijama u kojima je jedan pravni subjekat otklonio nedostatak (Genex), dok navedena dva subjekta to nijesu učinila što je za posljedicu imalo sankcionisanje prekršaja koji su izvršili”, navodi se u reagovanju Komunalne policije.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.