Genex zagađuje, Komunalna policija ćuti

Genex zagađuje, Komunalna policija ćuti

“Da li da se čovjek nasmije ili da suzu pusti”, kratko je prokomentarisao Rajko Papović, kada je na njegovu adresu stigao odgovor Komunalne policije u kojem ga obavještavaju da je kompanija Genex, čiji je radnik nedavno prao mješalicu od betona ispred zgrade u Ulici Veljka Vlahovića, na Starom aerodromu, nedaleko od Ćemovskog polja, “uklonila ostatke betona nastalih pranjem mješalice”.

Prijava Genex
Odgovor Komunalne policije

 

Papović negira da je lokacija očišćena i smatra da je Genex trebalo da bude kažnjen novčano ili kroz društveno-koristan rad. On navodi i da ga je, prije nego je dobio odgovor iz Komunalne, zvao neko iz Genexa, i kazao mu da će vozač mješalice biti kažnjen sa dvije plate.

U prijavi koju je Papović podnio 17. novembra, navodi se da je “vozač mješalice kompanije Genex, registarskih oznaka PGBM035, uprkos upozorenju da to ne čini, na travnatu površinu u Ulici Velja Vlahovića 44, u naselju Stari aerodrom, u Podgorici, prao vozilo od betona..”

Papović je naveo i da je “vozač, navodeći da mu je daleko da vozi kamion u Golubovce, uz psovke i govoreći da ga boli k…., uprkos upozorenju da će biti prijavljen, odbio da odveze mješalicu sa travnate površine”.

Prijava Papovića
Prijava Papovića

Jelena Janjušević iz NVO Green Home smatra da je Genex trebalo da bude kažnjen i podsjetila da je Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) prošle godine godine kažnjena za posipanje perive farbe na pločnik ispred ulaza u crnogorsku Skupštinu, i to sa 1.650 eura.

“Dvostruki arsini, očigledno”, kazala je ona.

Aleksandar Perović iz Ekološkog pokreta Ozon smatra da institucije bolje i da ne šalju odgovore poput onog kojeg je Komunalna poslala Papoviću.

“Takvi odgovori demorališu sve odgovorne građane. Realno je bilo da se u odgovoru dobije informacija o sprovedenom inspekcijskom nadzoru, zapisnik sa lica mjesta i da se pokrene odgovarajući postupak, koji bi morao dovesti do novčanog kažnjavanja. Šta reći – da nije tragično bilo smiješno…”, rekao je on.

Bonela platila ceh

Komunalna inspekcija kaznila je u maju podgoričku firmu “Money” sa 750 eura, zbog nezakonitog odlaganja smeća na Ćemovskom polju.

Vozač kombija, sa natpisom “Bonella”, početkom aprila je istovario gomilu smeća nedaleko od sportskog aerodroma “Špiro Mugoša”. U dopisu upućenom NVO “Green Home”, iz koje su i prijavili slučaj, dostavivši i fotografije kao dokaz, komunalna inspektorka Nina Vučeljić navela je da je utvrđeno da je vlasnik kombija firma “Money”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.