O projektu uređenja Ćemovskog na Sajmu inovacija u Budvi

O projektu uređenja Ćemovskog na Sajmu inovacija u Budvi

Projekat uređenja parka na Ćemovskom polju će biti prezentovan na Sajmu inovacija “Zelena infrastruktura”, koji se organizuje u okviru Regionalne ministarske konferencije održivog razvoja.

Na Sajmu će biti prezentovano kako su građani, koristeći internet i društvene mreže, skrenuli pažnju na probleme sa kojima se veoma često suočavaju u parku – kako su putem interneta, društvenih mreža, učinili vidljivim brojne nelegalne radne, poput sječe stabala, odlaganja otpada… Istovremeno, učinili su park popularnim i za one građane koji stanuju u drugim dijelovima grada, a ne samo na Starom aerodromu i Koniku, u naseljima između kojih se park nalazi, privukli nastavnike iz Osnovne škole “Pavle Rovinski” da učenike tokom nastave dovode u prirodu.

U parku se sada okupljaju i ljubitelji pasa, koji tu dovode svoje ljubimce. U parku su sve brojniji i rekreativci, koji umjesto zatvorenih teretana za trening radije biraju trim stazu na Ćemovskom.

Nedavno je Milan Radović, generalni sekretar Visokogoraca Crne Gore, jedan je od najuspješnijih crnogorskih alpinista, koji i sam povremeno trenira na Ćemovskom, kazao da su oni koji stanuju na Starom aerodromu “privilegovani postojanjem te park šume”.

Sajam inovacija i Regionalna ministarska konferencija održivog razvoja u počinju 7. i trajaće do 8. novembra. Sajam i konferencija se održavaju u Budvi, u hotelu Avala.

Projekat uređenja Ćemovskog polja biće predstavljen na štandu Ekološkog pokreta Ozon.

Prezentaciju o Ćemovskom možete pogledati ispod:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.