Ako želite ovakav (ili bolji :)) blog, prijavite se za besplatnu WordPress radionicu!

Ako želite ovakav (ili bolji :)) blog, prijavite se za besplatnu WordPress radionicu!

Digitalizuj.me, nevladina organizacija koja okuplja digitalnu zajednicu Crne Gore sa ciljem da promoviše nove šanse za društvene promjene i biznis u digitalnom okruženju, u oktobru će organizovati besplatnu radionicu na temu vođenja WordPress bloga.

Polaznici radionice biće profesionalci iz različitih oblasti, a među njima sam i ja, kao autorka bloga o Ćemovskom polju. I novinar.

Ideja pokretanja ove stranice je da ona bude centralno mjesto na kojem zainteresovani mogu pronaći sadržaje koji su objavljeni u različitim medijima, te dodatno da se, kroz tekstove, fotografije i video sadržaje, informišu o novostima koje se tiču aktivnosti u parku, organizacije akcija, druženja…

Kada su kroz projekat Ministarstva finansija i Budiodgovoran.me dobijena sredstva u iznosu od 50.000 eura, za obnovu parka na Ćemovskom, mnogi koji svakodnevno borave u parku, kada se pokrene ta priča, odmahnuli bi glavom. Nisu vjerovali da će sredstva koja su dobijena zahvaljujući inicijativi građana i nevladinih organizacija Ozon i Green Home, iz razloga što su, prema pravilima konkursa, uplaćena na račun Zelenila, biti utrošena na pravi način, čak i da će uopšte biti utrošena za obnovu i uređenje parka.

Kada bi komšija Rajko obilazio park i raspitivao se među posjetiocima da li su voljni da se uključe u akcije kada jednom počnu radovi, bilo je i onih koji su ga pitali “Jeste li vi iz DPS-a”… 

Jedan od ciljeva ove stranice je kreiranje atmosfere povjerenja između građana i institucija. Stoga će na blogu, kroz rubriku Budi odgovoran, biti objavljene informacije koje se tiču aktivnosti planiranih projektom uređenja ovog prostora – od javnih poziva, izbora najpovoljnijih ponuda, informacija o početku i toku dogovorenih radova, utrošenim sredstvima…

Osim toga, želim da komšije i drugi posjetioci parka, kojih je svakim danom sve više, shvate da je dobre stvari moguće pokrenuti – od srca. Uz dobru volju. I san. 

Ukoliko želite da i vi naučite kako da kreirate svoj blog i ostvarujete svoje snove, PRIJAVITE SE za WordPress radionicu koju organizuje pokret Digitalizuj.me.

Želim vam ČIST VAZDUH!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.