Građani čuvaju Ćemovsko: Kamion šargarepe umjesto u šumi završio kod ovaca

Građani čuvaju Ćemovsko: Kamion šargarepe umjesto u šumi završio kod ovaca

Građani ponovo uzimaju stvari u svoje ruke i sprečavaju odlaganje otpada na Ćemovskom polju.

“Opet nesojluk, ali svakodnevno. Ovaj gazda doveo je pun kombi mrkve da ostavi u polje Ćemovsko. Na svu sreću je organskog porijekla”, navodi Zlatko Vujotić na svom Facebook profilu, nakon što je na Ćemovskom polju u nedjelju zatekao mladića koji je dovezao kamion pun šargarepe u namjeri da šargarepu baci u šumu.

Vujotić je mladića natjerao da istovarenu šargarepu vrati u kamion i odnese čobaninu koji na Ćemovskom polju čuva ovce.

“Danas ovce imaju ala kart Šargarepe”, napisao je Vujotić.

Prije te objave, on je, takođe na Facebooku, objavio fotografiju čovjeka koji je iz šume na Ćemovskom odvozio nelegalno posječena stabla.

U pitanju je, kako navodi, čovjek kojem je vozilo zog nelegalne sječe ranije već oduzimano.

nelegalna sječa

“Šta sa ovakvim ljudima”, pita Vujotić.

Ali, umjesto da ga prijavi, odlučio se za drugačiji pristup.

“Obećao je da će biti prvi (po mojoj ideji) koji će saditi nova drva i time se iskupiti za počinjen masakr nad borovima. Čeka ga krampa, lopata i dosta lijepih mjesta”.

Zlatko Vujotić je ovog proljeća jednog mladića natjerao da smeće kojeg je istovario na Ćemovskom, nedaleko od sportskog aerodromana Starom aerodromu, ponovo vrati na kamion i odveze na deponiju.

Djelovi Ćemovskog polja su često meta nesavjesnih građana koji na tom području često odlažu građevinski i drugi otpad. U šumi na Ćemovskom polju u podgoričkim naseljima Zelenika i Stari aerodrom, nedaleko od stadiona Mladosti, vrlo je česta nelegalna sječa.

Građani vrlo često bilježe slične radnje, ali nadležne institucije dosad nisu preduzele ozbiljne mjere kako bi spriječili nelegalnu sječu i pravljenje divljih deponija.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.