U “Čistoći” ćute, ekolozi obećali da će da čiste

U "Čistoći" ćute, ekolozi obećali da će da čiste

Iz Ekološkog pokreta “Ozon” zatražili su od “Čistoće” da ukloni deponiju koja se nalazi iza Stočne pijace, uz ogradu “Plantaža”, na Ćemovskom polju.

Oni su predložili nadležnim u “Čitoći” da početkom septembra organizuju zajedničku akciju čišćenja, u kojoj bi učestvovali i njihovi aktivisti, ali i građani.

“Smatramo da bi ovaj prostor trebalo i mogao da se koristi u drugačije svrhe, prije svega sportsko-rekreativne”, piše u inicijativi.

Odgovor, međutim, nijesu dobili, kao ni novinarka “Vijesti”, koja je u srijedu poslala pitanja portparolki “Čistoće” Senadi Mulešković.

Na zahtjev “Ozona”, Komunalna policija je obavila inspekcijski nadzor deponije, na kojoj je gomila biljnog i životinjskog otpada, plasike i stakla, na svega nekoliko desetina metara od ograde “Plantaža”.

Načelnik Goran Janković saopštio “Vijestima” da su 20. avgusta konstatovali da se pored ograde Stočne pijace i uz makadamski put na više mjesta nalaze “spontane deponije raznog otpada”.

Istakao je da je Komunalna policija, u više navrata, donosila rješenja za uklanjanje tih deponija, po kojima je “Čistoća” redovno postupala.

Ćemovsko polje
Deponija se nalazi nedaleko od ograde Plantaža

On je naglasio da će i ubuduće suzbijati nastanak deponija, ali i novčano kažnjavati počinioce prekršaja koje zateknu na licu mjesta.

Iz Kompanije “Plantaže” je saopšteno da su ukazali na problem nadležnim institucijama i da vjeruju da će da preduzmu “neophodne mjere da se isti što prije riješi”.

Osuđuju što nadležni “ne rade kako bi trebalo”

Predstavnik ‘‘Ozona” Aleksandar Perović ocijenio je juče za “Vijesti” da problem nelegalnog otpada na Ćemovskom polju zaslužuje mnogo više pažnje Komunalne policije.

“S obzirom na to da je riječ o kontinuiranim nezakonitim aktivnostima, mišljenja smo da institucije sistema ne rade posao kako bi trebalo, što je za svaku osudu, naročito od strane poreskih obveznika koji finansiraju plate komunalih policajaca i drugih inspekcija”, rekao je Perović, istakavši da će akciju čišćenja izvesti sa ili bez “Čistoće”.

Vijesti/A.K.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.