Dragi prijatelji, srećna Nova godina!

Dragi prijatelji, srećna Nova godina!

Prije godinu, baš u ovo vrijeme, imala sam Vilmu i osam štenaca. Bebe su imale tek mjesec dana, nisam ih šetala, ali Vilma se već fino povratila i počela da bez griže savjesti ostavlja štence, pa smo se ona i ja vratile redovnim šetnjama parkom. Našim parkom. Ovim na Ćemovskom.

Danas imam Vilmu i dvije njene bebe, Fani i Kalu. Sad imaju godinu. I onaj mjesec preko. I uživaju u jurnjavi po Ćemovskom, baš kao i njihova majka.

Fani i Kala
Fani i Kala

U parku smo i tada imali trim stazu. Nismo je stvorili mi danas. Odavno postoji ta trim staza. Bilo je i tada na stazi nekoliko sprava, napravljene su u nekim ranijim akcijama. A pravili su ih i mladići koji tu treniraju. Oni momci koji su odrasli na Ćemovskom. Tako oni to vole da kažu. I ja to volim.

Danas na tom prostoru imamo obnovljenu trim stazu i postavljene nove sprave za svakodnevne treninge.

U parku smo lani imali park za djecu. Ali lani nismo u parku za djecu imali djece koliko ih imamo danas! A ovih dana, po praznicima, taj park će biti dodatno uređen – tamo će biti postavljen i novi parkovski mobilijar za djecu.

U parku smo i lani, baš u ovo vrijeme, imali i park za pse. Eto tako smo samo zauzeli prostor i nazvali ga parkom za pse. Komšija Rajko mu je dao i ime – REA. Najprije smo se okupljali u dijelu bliže trim stazi, onda smo se polako pomjerili. Da ne smetamo rekreativcima. A ni oni nama. Spontano okupljanje je preraslo u svakodnevna druženja.

Sada je samo pitanje dana kada će naš park i zvanično postati prvi park za pse u Podgorici. U Crnoj Gori, u stvari. Velika je to stvar za nas. Lani u parku nismo imali sprave za trening pasa – a one nam stižu poslije praznika!

Koliko je taj park falio građanima vidim i po čestim novim lajkovima na Facebook stranici Park za pse u Podgorici. Da, ubuduće ćemo se on-line družiti i tamo.

Danas u parku svega imamo više nego lani. Osim… Drveća…

Ako smo nečega lani u tom parku imali više nego danas, to je drveće… Njega nam odnose nesavjesni građani. Drveće nam je odnosio požar. Drveće nam je u nedjelju veče (opet) odnio vjetar. Dobro, nije ga odnio, oborio, u parku je i dalje. Ali ga svejedno više nemamo… 

Na kraju, bila je ovo dobra godina za Ćemovsko. Stigla su i priznanja, prvo je zasijala Iskra, a onda i Zelena zvijezda.

Sad nas čekaju novi izazovi. Čeka nas pošumljavanje parka – ova stabla koja nam odnose zamijeniće neke nove sadnice. Već na proljeće stiže preko 200 novih stabala.

A i da svako od nas ponekad zasadi neko drvo, bilo kakvu biljku – što da ne?

Juče smo, zatečeni prizorom oborenog drveća, umjesto da žalimo, radije slavili život, i ukrasili jedno od oborenih stabala u parku. Valjda tako razbijemo maler za ubuduće. A i Nova će godina. Pa neka to bude za NOVI POČETAK i za naše Ćemovsko, i za sve vas koji poštujete taj prostor!

Čekaju nas novi izazovi!

Dragi prijatelji, živjeli! SREĆNA NOVA GODINA!

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.