Sramota: Autima ulaze u park i voze preko ivičnjaka i trim staze

Sramota: Autima ulaze u park i voze preko ivičnjaka i trim staze

“Neko je autom ulazio u park, tragovi guma se vide preko ivičnjaka na trim stazi”, stigle su jutros, neću reći loše, ali ružne vijesti jesu.

Srećom, ivičnjak nije uništen. Zasad.

Tragovi automobila su vidljivi na početku trim staze, na dva mjesta, te dalje vode preko staze do centralnog dijela, gdje se nalazi proširenje na kojem je razboj.

Trim staza i park
Djeluje li ovo kao poligon za vožnju? Foto: Damira Kalač

Tu je vozač, sudeći po tragovima, okretao automobil. Osim toga, na ulazu u park, u dijelu u koji se prilazi iz pravca sportskih terena, ivičnjak je malo pomjeren.

Trim staza je obnovljena nedavno. Tada je na stazi, u dužini oko 460 metara, postavljena nova podloga i betonski ivičnjaci. Za rekonstrukciju je, kako je ranije saopšteno iz Zelenila, izdvojeno 11.000 eura.

Cijelom dužinom staze su postavljene i nove trim sprave.

Radovi uređenju parka na Ćemovskom polju se finansiraju sredstvima koja su dobijena kroz projekat Ministarstva finansija i UNDP, odnosno kroz akciju Budi odgovoran, putem kojih je, zahvaljujući učešću građana u ukazivanju na nepravilnosti iz oblasti sive ekonomije i ažurnom postupanju inspekcijskih organa, do kraja aprila prikupljeno 200.000 eura za projekte od opšteg društvenog značaja.

50.000 eura dobio je i projekat uređenje parka na Ćemovskom polju, koji su u ime građana kandidovale NVO Green Home i Ozon, a koji se realizuje u saradnji sa Zelenilom Podgorica.

Foto: Rajko Papović

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.