Zajedno za zajednicu: Uređeni parkovi, košarkaški i teren za fudbal

Zajedno za zajednicu: Uređeni parkovi, košarkaški i teren za fudbal

Nakon uređenja malog gradskog parka u Tivtu, i niza drugih akcija u okviru projekta Zajedno za zajednicu, kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro danas je završila i najzahtjevniju i najskuplju međ njima.

Tridesetak zaposlenih te kompanije danas je privelo kraju radove na rekonstrukciji košarkaškog terena u Velikom gradskom parku, a uređen je i fudbalski teren Dribling koji se nalazi u neposrednoj blizini.

Kroz projekat vrijedan više od 25.000 eura, koji je finansirao Adriatic Marinas – Porto Montenegro,  uklonjeni su dotrajali koševi, skinut je postojeći betonski sloj, novac je uložen u izradu drenaže, postavljanje nove tartan podloge i novih koševa.

“Izvođači radova navode da je ovo prvi teren sa tartan podlogom u Crnoj Gori koji odgovara svim savremenim standardima”, kazao je Danilo Kalezić, PR kompanije.

U današnjoj završnoj akciji uređenja, zaposleni u kompaniji Adriatic Marinas su estetski i funkcionalno uredili košarkaški teren i njegovu okolinu –uklonjeni su grafiti sa spomenika u neposrednoj blizini, uređene zelene površine, a u sklopu projekta uređen je i fudbalski teren Dribling – ofarbani zidovi i sjedišta, očišćene zelene površine i dvorište.

Zaposleni su učešćem u akciji dobili slobodan plaćen dan, ali to, prema riječima Kalezića, nije njihov jedini motiv da se uključe u projekat.

“Dobrim primjerima i uspješnim akcijama koje smo do sada realizovali, podrškom lokalne zajednice i brojnih nevladinih organizacija, ali i pojedinaca, vidimo značajan porast zaposlenih koji su zainteresovani da učestvuju u projektu. Cilj je da svako od više od 350 zaposlenih u kompaniji, bez obzira na poziciju, odnosno status u Adriatic Marinasu, po jednom učestvuje u akciji, a one se organizuju na mjesečnom nivou”, kazao je on.

Nakon završetka radova, košarkaški teren su prvi isprobali mladi igrači tima Teodo. Oni su na novom terenu održali prvi trening, uz prisustvo svih članova menadžmenta ovog tima.

Ovo je peta akcija u sklopu projekta Zajedno za zajednicu koju realizuje Adriatic Marinas – Porto Montenegro. Kalezić podsjeća da je u prethodnim akcijama renoviran mali gradski park u Tivtu – u parku je potpuno promijenjen mobilijar, zasađeno novo zelenilo i cvijeće, prefarbani grafiti, te uređeno dječije igralište.

“Ofarbali smo i veliki dotrajali zid u glavnom gradskom parku, u potpunosti renovirali mali fudbalski teren u Tivtu, donirali krv”, kazao je Kalezić.

Ta kompanija,prema njegovim riječima, planira da, u sklopu projekta Zajedno za zajednicu, renovira područnu jedinicu Osnovne škole “Drago Milović” u Donjoj Lastvi, renovira i stavi u funkciju nekadašnji otvoreni teatar, takođe u Donjoj Lastvi…

Tekst je originalno objavljen na stranici Ekološkog pokreta Ozon