Volonteri i đaci čistili Ćemovsko polje

Volonteri i đaci čistili Ćemovsko polje

NVO Green Home je povodom obilježavanja Dana planete organizovala akciju čišćenja u dijelu staze za rekreaciju, kao i u širem području Ćemovskog polja. Tokom akcije koja je trajala dva sata, osim predstavnika NVO Green Home, ovom događaju su se pridružili i predstavnici NVO Naša akcija, volonteri kao i oko 60 učenika srednje trgovinske škole „Sergije Stanić“.

“Ovaj dan se širom svijeta obilježava brojnim akcijama koje imaju za cilj da mobilišu javnost da preuzmu aktivno učešće u zaštiti i poboljšanju životne sredine. Tema ovogodišnje manifestacije Dan planete Zemlje su “Zeleni gradovi” sa fokusom na važnost pametnog investiranja u održivu tehnologiju, edukovanu i aktivnu javnost sa kojom možemo iskovati održivu budućnost za naše gradove. Osim toga, praznik planete je prilika da se građani svijeta ali i Crne Gore podsjete na sopstvenu odgovornost i odnos prema planeti koja je njegovo uporište ali i pod sve većim pritiskom zbog ljudskih aktivnosti koje je ugrožavaju”, navodi se u saopštenju Gren Homea.

Akcija čišćenja

Tokom akcije prikupljena je veća količina čvrstog otpada koji je po dogovoru sa nadležnima iz JP Čistoća, kako se navodi u saopštenju, deponovan u skladu sa propisima i ustaljenom praksom. Učesnici akcije su skupljali suve grane, tako da je prostor uređen i pristupačan svima koji žele da ga posjete.

“Pored akcija za mobilizaciju građanja NVO Green Home obilježava važne ekološke datume i tematskim edukativnim radionicama u vaspitno obrazovnim ustanovama, tako da smo u saradnji sa vrtićem „Sunce“ organizovali predavanje za djecu predškolskog uzrasta o tome kako pojedinci mogu doprinjeti očuvanju naše planete Kroz igru, praktične savjete, animirane prikaze i razgovore više od 50 djece je učilo o tome zašto je bitno da čuvamo našu planetu”.

Izvor: Vijesti.me

Posted in

Damira KALAČ

Željela sam da budem slikar, ali – pišem. I gledam svijet očima kamere. I mojih pasa. Sretna sam kad hodam bosa. Priroda je najudobnije mjesto na svijetu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.